petak, 3. kolovoza 2012.

Albanija :)

Za početak odmah da vam kazem upravu su za onu izreku " ne vjeruj svemu sto čuješ "... 
Znate ono što pričaju pa mislite da Albanija izgleda ovako..
ee pa nije istina, ja cu vam ispricati kako je to u Albaniji :)

Albanija je mala zemlja skoro pa u pola manja od Bosne, graniči s Crnom Gorom na sjeveru,Kosovom na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, Grčkom na jugu, Jadranskim morem na zapadu te Jonskim morem na jugozapadu.

Oni su ponosni kad ih neko nazove šiptarom ( mozete li vjerovati ).Ja sam boravila u Draču ( Durres se pise na albanskom) ali sam obišla i Tiranu i Skadar .To je drzava u razvoju vjeruj te mi da im je svaki put ili auto-put ili brzi put koji se ne naplacuju, a ne kao u nasoj drzavi gdje je svaki put kroz naselje i koji imamo jedan auto-put od nekoliko kilometara ( nezz koliko tacno) i odmah ga naplacuju 12,50 km :/..
Iako smo odsjeli u hotelu s 4 zvjezdice nije nista bolji ili gori od ostalih hotela s 3 ili manje zvjezdica.Imali smo sopstveni bazen , lezanjke i suncobran i nista od toga nismo morali platiti.
A ono sto mi je bilo simpaticno jeste da svako u nasem hotelu dobije po narukvicu i tako ljudi koji na plazi naplacuju znaju da boravite u tom hotelu :) sad zamislite moje roditelje i ostale ljude s narukvicama tako simpatino zar ne :)
Nego da vas vise ne smaram tekstom evo neke slike koje sam uspjela slikati ali bice ih jos posto kamera trenutno nije kod mene pa ne mogu sve postaviti ...





I evo jedna slikica naseg hotela ( ovo nisam ja slikala )

Stay Classy
Ena

Broj komentara: 20:

  1. Odgovori
    1. Hvala, i ja se nmg nagledati tvog bloga predivan je a sve su ti slike predobre :)

      Izbriši
  2. Predivni outfiti! Plisir suknje su<3

    OdgovoriIzbriši
  3. Jeste zemlja u razvoju ali ima dosta gradova koji su baš onakvi kako ih prva slika prikazuje. Ja sam bila nekoliko puta u Albaniji i samo me Tirana iznenadila (pozitivno). Vlora mi je najgora bila. Imaju plažu ali se ne možeš kupati na plaži jer svi ili bacaju smeće po plaži (znači prava deponija9 ili oru plažu bagerima kao da je njiva o.O
    Trebat će im dosta vremena da se izgrade i dovedu u red.

    Ovaj tvoj hotel je pravo super. Da smo mi bar takav imali kad smo išli.

    A od ovih tvojih kombinacija najbolja mi je ova sa žutom majčicom. Super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ova tri grada sto sam ja bila pravo je lijepo sve je u izgradnji najvise su me njihove ceste iznenadile(sve je u izgradnji i ili je auto-put ili brzi put) :) naravno imaju oni jos dosta toga uraditi al vec sledece godine bice jaci od nas u svakom smislu.U Dracu svaki dan ciste plazu jeste da i oni imaju nekih ulicica iz kojih uzasno smrdi al jbg moras ih makar u necemu pohvaliti nmz sve odjednom :)

      Izbriši
  4. Predivne slike, a ti si tako lijepa!
    Stikle sa 3 slike su med medeni, odakle su!?

    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pijaca :) bile su samo 15 km ( p.s nove )

      Izbriši
    2. Predivne su,koja pijaca u Sa ili u Tuzli,super blog ,pratim te,pozdrav iz Sarajeva

      Izbriši
    3. Nijedna :) vec u Srebreniku :/ sve su stikle bile po 15 km ali meni su ove bile specificne .. evo i prilike da vam svima preporucim da obidete tu pijacu na kojoj ima super stvari po extra cijenama mana joj je samo sto bude utorkom ( samo taj dan) :/
      Hvala na pracenju drago mi je da ti se dopada blog :)

      Izbriši
  5. Sve kombinacije su ti prelijepe, i prelijepo ti stoje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas lep tekst,a slike su pravo uzivanje... Cekamo nastavak...

    OdgovoriIzbriši
  7. Žuta suknja <3 Nisam nikad bila, ali moji prijatelji su putovali tamo i pozitivno su iznenađeni. Kažu da je Tirana predivna i da su neki dijelovi na moru baš zanimljivi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve sam ja price cula u vezi Albanije mislila sam da se necu ziva vratiti u Bosnu :D tako da sam i ja prijatno iznenadena :)

      Izbriši
  8. Ja vec neko vrijeme imam zelju otici u Albaniju na more, kazu da je prelijepo,a iz tvojih slika mogu i potvditi..svidjaju mi se outfiti i cekam nastavak jer uskoro i ja idem na more i uvijek imam dilemu sta ponijeti..(eto ideje za novi post) ..od sada te pratim preko google friend connect-a, pa ako zelis mozes i ti mene..pozdrav :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozuri dok je jos uvijek jeftino bgm vise se isplati otici u Albaniju nego u Hrvatsku ... zaboravila sam napomeuti da su cijene iste kao nase sto se tice hrane i goriva :) za manje od 10 km mozes imati super obrok ..
      A pratimo se naravno i dobrodosla među blogere :)

      Izbriši
  9. i love the touches of yellow in both outfits :D

    -Jessica
    http://www.jumpintopuddles.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve kombinacije su divne. Lijepe fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlicno ubijanje predrasuda o Albaniji :)
    I odlican road trip.


    Hvala.

    OdgovoriIzbriši

Be free to comment,I hope seeing your comment ♥