nedjelja, 29. svibnja 2011.

Strawberries ♥

Mislim da  svi volimo jagode!A osim sto su ukusne mogu se koristiti kao beauty proizvodi.

1.Jagode čiste krv, a umornom licu vratit će svježinu ako se nekoliko trenutaka obloži kolutićima tek ubrane zrele jagode. Ili pak možete šaku jagoda nasjeći na kolutiće odnosno izmiksati u kašicu. Prije nanošenje maske, radi otvaranja pora i dezinfekcije kože, naparite lice čajem od lipe, timijana, ružmarina ili kadulje. Tek nakon toga nanesite masku i pustite je da njezini sastojci djeluju na kožu. Isperite mlakom vodom i uživajte u učinku svježine na licu.

2.Bogata vitaminom C, poboljšava izgled kože iznutra, ali i izvana ukoliko je iskoristite kao dio preparativne njege za lice u obliku pilinga i maske jer pomaže ukloniti mrtve stanice kože. 
Alfa hidrokslina kiselina (AHA voćna kiselina) koju pronalazimo u jagodi čini je izvrsnom podlogom koju možete staviti da nahranite svoju kožu. A što je najbolje, to je najprirodniji način da vratite blistav i mladolik izgled svom licu.1. Izmiksajte dovoljnu količinu jagoda kako biste dobili potrebnu smjesu (otprilike sedam žlica). 2. U jagode dodajte jednu žlicu limunova soka, koji je također moćno oružje bogato voćnim kiselinama koje će pomoći u uklanjanju mrtvih stanica i dovođenju novih mladih stanica na površinu za svježiji izgled. 3. U pomiješanu smjesu jagoda i limuna dodajte dvije žličice mlijeka u prahu. Mlijeko također djeluje kao pročišćivač kože jer otvara začepljene pore i uklanja mitisere, a pritom omeškava kožu i daje joj baršunasti izgled. 4. Nanesite sada čitavu smjesu na lice i područje vrata te ostavite da djeluje 15-ak minuta. Nakon toga isperite lagano trljajući po licu s mlakom vodom koju ste prethodno pomiješali s ½ soka od limuna. 5. Isperite na kraju nekoliko puta s hladnom vodom kako biste pomogli zatvoriti pore i ukloniti ostatke od maske.

3.Maska protiv bora od jagoda

Jagode dobro izgnječite te ih promiješajte s žlicom slatkog vrhnja.Jednako kao i kod drugih maski, smjesu nanesite na očišćenu kožu lica, ostavite 20-ak minuta.Masku uklonite vatom natopljenom u mlijeko s vrhnjem potom isperite.Takva maska hrani i osvježava kožu, vraća napetost kože i obnavlja suhu kožu.









Stay Classy
Ena 

Broj komentara: 5:

Be free to comment,I hope seeing your comment ♥